Vikingøks av stål., håmfsmidd, type A

Produktnr.: 622.ulf-ax-14.yy1123

kr 1 250,00
inkl. mva., pluss levering
På lager
Leveringstid: 8-12 dag(er)

Beskrivelse

Vikingøks av stål, håndsmidd, type A

Enten den ble brukt til å felle trær, bygge skip, hus og møbler, eller til bruk i kamp, ​​var øksen et essensielt og allsidig redskap for vikingene.

Formen og størrelsen på øksehodene var avhengig av tiltenkt bruk. Men det var også kunstferdig utsmykkede økser som fungerte som et statussymbol for deres bærer og ofte ble inkludert som gravgods.

I dag er vikingøkser populære blant samlere og brukes ofte i filmer, TV-serier og videospill for å formidle bildet av hissige og fryktløse vikinger.

Hodeformen på vikingøksen som tilbys her, tilsvarer Petersen Type A. Bladet på denne øksen er laget av karbonstål og er smidd for hånd. Økseskaftet er laget av robust asketre.

Det skal bemerkes at den tidlige middelalderøksen slik den leveres først og fremst er utformet som et samleobjekt eller pyntegjenstand. Den er også ideell som rekvisitt, for eksempel for å fullføre kostymet ditt, og vil gjøre transformasjonen din til en stolt kriger rett og slett perfekt.

På grunn av sin produksjon og materialtykkelse kan denne øksen selvfølgelig også modifiseres: med litt manuell dyktighet kan øksebladet slipes. Igjen kan kantene og spissene avrundes og skjærekanten kan slipes sløv.

Avhengig av tiltenkt bruk, kan øksen forvandles til en funksjonell arbeidsøks eller et våpen som egner seg for oppvisningskamp.


Detaljer:

  • Bladmateriale: karbonstål (ikke rustsikker)
  • Håndtaksmateriale: asketre
  • Total lengde (med skaft): ca 60 cm
  • Skaftlengde: ca 55 cm
  • Skafttykkelse: ca 2,5 x 3,5 cm
  • Hode: ca 19 x 10 cm
  • Vekt: ca 1130 g
  • Spesifikasjonene ovenfor kan variere litt fra kopi til kopi. Stålet som brukes her er ikke rustfritt og kan vise små tegn på korrosjon.
  • Vi anbefaler å ta vare på øksebladet regelmessig, for eksempel med Ballistol, en universalolje som er ideell for konservering av stålvarer.


Vennligst merk: Denne varen selges kun til personer over 18 år. Vennligst skriv inn din fødselsdato i vårt bestillingsskjema. Vi trenger også kopi av ID-kort, førerkort eller lignende på e-post, skanning, faks eller post.