Viking Mammen øks med dekorative etsninger

Produktnr.: WA.SPQR-WP279.zz1123

kr 1 950,00
inkl. mva., pluss levering
Ikke på lager
Leveringstid: 8-12 dag(er)

Beskrivelse

Viking Mammen øks med dekorative etsninger


Mammenøksen ble gjenfunnet fra en gravhaug fra 1000-tallet i Mammen på Jylland, Danmark, og regnes som et av de bemerkelsesverdige og vakreste arkeologiske funnene fra vikingtiden. Vikingtidens kunststil med samme navn skylder navnet sitt til denne unike perlen.


Graven som vikingøksen kommer fra er datert til rundt 970/971 e.Kr. og var trolig det siste hvilestedet for en mann med høy, ja til og med fyrstelig, status. Den lille jernøksen var rikt dekorert med graveringer med edelt metallinnlegg, noe som tyder på at det kan ha vært et rituelt eller seremonielt våpen snarere enn bare en kamp eller kasteøks.


Det originale stykket samt mange andre tillegg og tekstilrester fra det såkalte Mammen-funnet eller Mammenfund (dansk: Mammenfundet) er utstilt i det danske nasjonalmuseet (Nationalmuseet) i København.


Når det gjelder vikingøksen som tilbys her, er noen av de graverte motivene som pryder den originale gjenstanden blitt gjengitt. Øksehodet av karbonstål har et ca 10,5 cm langt uslipt skjær og er montert på et ca 60 cm langt treskaft.


Det skal bemerkes at denne tidlig middelalderøksen ikke egner seg for oppvisningskamp, ​​men er først og fremst utformet som et samleobjekt eller en dekorativ gjenstand. Den er også ideell som rekvisitt, for eksempel for å fullføre ditt vikingkostyme.


Detaljer: -

  • Materiale: uslipt blad laget av karbonstål (ikke rustsikkert!), skaft laget av asketre
  • - Total lengde (skaft): ca 60 cm
  • - Øksehode: ca 16 x 10,5 cm
  • - Bladtykkelse: ca 1,8 cm i bunnen / ca 0,3 cm foran skjærekanten -
  • Skafttykkelse: ca 3,5 x 2,5 cm
  • - Vekt: ca 760 g
  • - Levering er UTEN slire


Spesifikasjonene ovenfor kan variere litt fra kopi til kopi.


Stålet som brukes her er ikke rustfritt og kan vise små tegn på korrosjon. Vi anbefaler å ta vare på bladet regelmessig, for eksempel med Ballistol, en universalolje som er ideell for konservering av stålvarer.


Vennligst merk:

Denne varen selges kun til personer over 18 år. Vennligst skriv inn din fødselsdato i vårt bestillingsskjema. Vi trenger også kopi av ID-kort, førerkort eller lignende på e-post, skanning, faks eller post.