Stekpanna, smidejärn, Ø ca 28 cm

Produktnr.: 722.MB1962065228.yy23

kr 689,00
inkl. mva., pluss levering
På lager

Beskrivelse

Kallsmidd järnpanna där handtaget är fastsvetsat separat. Ytan är uppruggad med ett mönster. Denna panna är idealisk för till exempel saftiga biffar och krispigt stekt potatis.
Oavsett om du är hemma eller i lägerköket på den medeltida marknaden, kommer denna stekpanna med ett rustikt utseende att förbli en trogen följeslagare i många år!

Särskilda egenskaper:
- Lämplig för alla typer av kaminer (gas, keramik, el, induktion) och öppen eld
- Optimal värmefördelning
- Utmärkta stekegenskaper
- lång livslängd
- Reptålig och resistent mot matlagningsredskap av metall

Innan du använder den för första gången, läs igenom och notera:

Först måste korrosionsskyddet tas bort. För att göra detta, blötlägg pannan i varmt vatten med diskmedel (t.ex. Persil, Ariel). Ta bort resterna av skyddet med en diskborste och rent, varmt vatten och torka kastrullen väl.

Efter det måste pannan stekas. Häll ett högvärmt fett eller olja (t.ex. Biskin, Palmin, Mazola) i pannan för att täcka botten väl och lägg till råa potatisskivor eller skal med en tesked salt. Stek potatisen väl tills botten av pannan börjar mörkna. Vänd den stekta maten flera gånger tills den är mörkbrun. Töm sedan pannan, skölj och torka väl. Pannan är nu klar för användning.

Glöm inte: Pannan är gjord av järn och har nu inget rostskydd, d.v.s. om den inte används måste den smörjas in lätt med lite olja och hushållspapper efter varje "våt" rengöring.

  • Material: 1,6 mm plåt

    Diameter:

  • Ø ca. 28 / 21 cm,
  • Höjd: ca.3 cm
  • Vikt: ca. 1,5  kg.