Liten viking sakskniv med bein/messingskaft i Borre-stil, 9./10. århundre. århundre

Produktnr.: WA-0316201800.0124

kr 1 595,00
inkl. mva., pluss levering
På lager
Leveringstid: 8-12 dag(er)

Beskrivelse

Liten viking sakskniv med bein/messingskaft i Borre-stil, 9./10. århundre. århundre


Denne lille brukskniven fra vikingtiden, som også kalles ryggsax på grunn av sin spesielle bladform, har et kort, håndsmidd blad i karbonstål med kraftig rygg. Det polerte, imponerende beinhåndtaket er dekorert på begge sider med vakre nordiske graveringer i Borre-stil (ca. 850-950 e.Kr.) og ender ved bladet med en messinghylse. I den andre enden har håndtakshetten, som også er laget av messing, et praktisk stålhull med messingring for å holde en snor eller for å enkelt trekke kniven ut av sliren (lanyard følger ikke med).


Kortsaksen fra vikingtiden kommer med en sterk, kunstferdig dekorert slire laget av vegetabilsk garvet skinn med et håndpreget flettemønster. Forsterkningsplater laget av bein, messingnagler og to hengende ringer laget av messing i form av kveilte slanger fullfører utseendet til sliren vakkert.


Selv om kniven er fullt funksjonell, har skjæreggen blitt stående matt. Om nødvendig må den slipes for daglig bruk. Vær imidlertid oppmerksom på at denne vikingkniven først og fremst er utformet som et samleobjekt eller et pyntegjenstand. Spissen av bladet er ikke avrundet og egner seg ikke for showkamp!


Detaljer:

  • Bladmateriale: fjærstål EN45 (karbonstål, ikke rustfritt), uslipt
  • Håndtaksmateriale: dyrebein og messing (støpt)
  • Total lengde: ca 21 cm
  • -Bladlengde: ca 10 cm
  • Bladbredde: ca 2,5 cm
  • Bladtykkelse: ca 4 mm (ca. 3 mm foran spissen)
  • Vekt: ca 210 g (ca. 320 g med slire)
  • Skinnkappe med bein- og messingbeslag og antikke messingstøtteringer


Spesifikasjonene ovenfor kan variere litt fra kopi til kopi.


Vær oppmerksom på at bein og lær er naturlige produkter og at variasjoner i farge og/eller korn er helt normalt. Siden kniven er laget helt for hånd, kan dekorasjonene variere litt fra en kopi til en annen. Derfor er hvert håndtak eller slire på denne vikingsaxen unik, og bildene ovenfor er kun for eksemplariske formål.

Vennligst merk:

Denne varen selges kun til personer over 18 år. Vennligst skriv inn din fødselsdato i vårt bestillingsskjema. Vi trenger også kopi av ID-kort, førerkort eller lignende på e-post, skanning, faks eller post.