Langsaks fra Birka, vikingsakskniv, karbonstål

Produktnr.: wa.0364002551.yy0124

kr 2 865,00
inkl. mva., pluss levering
På lager
Leveringstid: 8-12 dag(er)

Beskrivelse

Lang saksfra Birka, viking saks kniv, med karbonstål blad og tre/ben håndtak
Kniv med skarpt blad laget av karbonstål, basert på funn fra Björkö/Birka (grav 944), Sverige.


Tre- og beinhåndtaket har et ovalt tverrsnitt, håndtakshetten i messing er utstyrt med et praktisk snorhull (lærreim er inkludert). Benhåndtaksseksjon dekorert med forseggjorte, stilige detaljer.

Laget helt for hånd, dekorasjoner kan variere litt fra kopi til kopi.


Merk: Bein er et naturprodukt, variasjoner i farge og/eller korn er ganske vanlig. Derfor er det ikke to håndtak på denne Birka-saxen som er like, og bildene ovenfor er kun for eksemplariske formål.


Den vakre sliren er laget av vegetabilsk garvet, håndfarget skinn og dekorert med stilige messingbeslag. Takket være tre lærløkker festet til messingringer, kan kniven bæres horisontalt på beltet i typisk vikingstil. Originalfunn fra Birka fungerte også som modell for slirens stiliserte detaljer.

Det bemerkes at bladet er skarpt og fullt funksjonelt. Derfor er denne Skramasaxen ikke egnet for showkamp og er kun utformet som et samleobjekt eller dekorativt objekt!


Detaljer: -

  • Bladmateriale: karbonstål, skarp kant -
  • Håndtaksmateriale: tre, dyrebein, messing -
  • Total lengde: ca 60 cm -
  • Bladlengde: ca 47 cm -
  • Vekt: ca 600 g (ca. 840 g med slire) -
  • Slire laget av vegetabilsk garvet skinn med messingbeslag og bæreløkker


Vær oppmerksom på at bein er et naturprodukt og at variasjoner i farge og/eller korn er helt normalt. Siden kniven er laget helt for hånd, kan dekorasjonene variere litt fra en kopi til en annen. Derfor er det ikke to håndtak på denne vikingsaxen som er like, og bildene ovenfor er kun for eksemplariske formål.


Vennligst merk:

Denne varen selges kun til personer over 18 år. Vennligst skriv inn din fødselsdato i vårt bestillingsskjema. Vi trenger også kopi av ID-kort, førerkort eller lignende på e-post, skanning, faks eller post.