GISMAR - Vikinghjelm med brille og brynje

Produktnr.: 515.1716633300.yy1123

kr 2 769,00
inkl. mva., pluss levering
Få på lager
Leveringstid: 8-15 dag(er)

Beskrivelse

Vikinghjelm med brille og brynje, 1,2 mm stål


Denne brillehjelmen fra vikingtiden, laget av 1,2 mm stål og består av en svertet rund hjelmklokke, et pannebånd, to kryssende bånd / strips eller spenner et kronebånd og et bånd som går fra øre til øre ) og briller med nesebeskyttelse.


De enkelte delene av hjelmen er forbundet med hverandre med stålnaglerog mellomrommene mellom stållistene er fylt med Y-formede messingplater eller segmenter naglet til klokken med messingnagler. Båndbeslagene og ansikts-/øyebeskyttelsen er dekorert med et knutemønster eller fletverk i keltisk stil.

Innsiden er svertet og utstyrt med et naglet, justerbart skinninnlegg. Hakereimen, laget av svart 2 mm tykt lær har en stålspenne.


For å beskytte nakke, hals og nedre ansiktsområde har hjelmen en festet skulderlang brynje. Brynjenettet består av ikke-naglede stålringer med en innvendig diameter på ca. 9 mm. Den nedre kanten av klokken og brillen er utstyrt med naglede maljer hvor en stabil ståltråd går i gjennom og rundt hjelmen. Brynjen er festet til denne.


Denne vakre, bærbare fantasihjelmen av mangfoldig (skandinavisk, angelsaksisk, normannisk, etc) inspirasjon er et ideelt tilbehør for LARP, fantasy, kostyme, scene eller TV/film og bil gjøre forvandlingen din til en stolt nordisk kriger rertt og slett perfekt. Selvfølgelig er det også en utmerket dekorativ komplettering til enhver hjelmsamlers skattkammer.


Detaljer:

  • Materiale: 1,2 mm svertat stål, messingbeslag, inlegg og hakereim av lær, stålbrynje ID 9 mm
  • Egnet for et hodeomfang < 66 cm
  • Lang indre avstand (bakhode-panne): ca. 21 cm
  • Kort indre avstand (øre-øre); ca. 21 cm
  • Høyde (uten brynje); ca. 16 cm (ca. 26 cm med brille/nesebeskyttelse)
  • Brynjens lengde: ca. 30 cm

De o.n. specifikationer kan lett variere fra eksemplar til eksemplar.