DAG - brynjeskjorte, ubehandlet fjærstål

Produktnr.: 514.U.BTW.HK.yy0125

fra kr 2 820,00
inkl. mva., pluss levering
Leveringstid: 8-12 dag(er)

Beskrivelse

En hauberk er en langermet, omtrent knelang ringbrynjeskjorte. Ringrustninger av denne typen var allerede i bruk av kelterne og romerne og ble brukt i Europa fram til 1300-tallet, da de ble erstattet av platerustningene fra senmiddelalderen. En hauberk dekket vanligvis nesten hele kroppen. Dette historisk autentiske snittet har ofte blitt utvidet med front- eller sidespalter for å gi bedre benplass for brukeren. Dette betyr at disse lange ringbrynjene til og med kan bæres komfortabelt på hesteryggen av ryttere.


Vår hauberk er i utgangspunktet ikke slisset, slilk at disse kan festes individuelt av kunden ved behov. I tillegg har den avsmalnende ermer som smalner med en ring hver 5.cm.


Kjedeflettingen BTW:

Dette flettverket av unaglede brynjeringer er laget av høykvalitativ fjærstål. Pga. det gode pris-ytelseforholdet er den ideell for nybegynnere som fortsatt verdsetter god beskyttelse og solid kvalitet. Flettingen er 4 i 1. Vi kaller dene typen vev BTW (eng. Butted Tensile Wire). Ringene er ubehandlet, så de kan ruste, men gir flettverket et autentisk utseende.


Detaljer:

  • Ringenes indre dismeter: ca. 8 mm
  • Ringenes tykkelse: ca. 1,6 mm
  • finish: ubehandlet (lett oljet)

Måltabell:

Størrelse: M * L * XL

Brystomfang ca. cm: 125 * 135 * 152

Lengde fra skulder ca. cm: 95 * 112 * 117

Armlengde fra aksel ca. cm: 50 * 60 * 61

Vekt ca.kg: 13 * 15,5 * 17